Michaela Posted on 12:38 am

Moet ik nu Sundial Growers-aandelen kopen?

Moet ik nu Sundial Growers-aandelen kopen?

 

De aandelen van Sundial Growers stegen in februari 2021 tot boven de $ 3,9.

De fundamenten van de zonnewijzer blijven zwak.

Als de prijs onder $ 0,70 daalt, kan het volgende koersdoel rond de $ 0,50 liggen.

De aandelen van Sundial Growers Inc. (NASDAQ: SNDL) zijn sinds begin januari 2021 gestegen van $ 0,48 naar $ 3,9 en de huidige prijs ligt rond de $ 0,95.

 

Fundamentele analyse

De fundamenten van de zonnewijzer blijven zwak

Sundial Growers houdt zich bezig met de productie, distributie en verkoop van cannabisproducten voor de volwassen markt; het bedrijf werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Calgary, Canada. Aandelen van Sundial Growers schoten in februari 2021 omhoog tot boven $ 3,9 en het is belangrijk om te zeggen dat de WallStreetBets-forumgemeenschap deze prijsbeweging heeft beïnvloed.

 

 

Sindsdien is de prijs ingestort en is het risico van verdere dalingen nog steeds niet geweken. Technisch gezien zou het aandeel Sundial Growers in juli 2021 boven het huidige prijsniveau kunnen stijgen, maar de risico-opbrengstverhouding is niet goed genoeg voor waardebeleggers.

 

De fundamenten van het bedrijf blijven zwak; De inkomsten uit cannabis voor het eerste kwartaal van 2021 zijn jaar-op-jaar met -36% gedaald, terwijl het nettoverlies voor dezelfde periode $ 107 miljoen bedroeg. Het nettoverlies werd negatief beïnvloed door aanpassingen aan de reële waarde van $ 103 miljoen onder IFRS, en het vermogen om consistent hoogwaardige inhalatieproducten te leveren, blijft een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. https://www.aandelen.nl/worden verkocht.

 

Zonnewijzer Kwekers

Sundial Growers heeft in het eerste kwartaal van 2021 minder dan 4.000 kilo cannabis verkocht, een daling van 45% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Aan de positieve kant boekte het bedrijf in het eerste kwartaal een positieve gecorrigeerde EBIDTA van $ 2,6 miljoen, de eerste keer in de geschiedenis van Sundial.

 

“Dit resultaat weerspiegelt onze voortdurende inspanningen om een ​​platform te bouwen dat zich richt op aantrekkelijke mogelijkheden voor kapitaalinzet, terwijl we ons concentreren op de voortdurende verbetering van onze groeiende praktijken in een onvolwassen en snel evoluerende industrie”, aldus Zach George, Chief Executive Officer van Sundial.

 

Vooruitkijkend heeft Sundial Growers solide groeivooruitzichten, maar met een marktkapitalisatie van $ 1,95 miljard kunnen we zien dat dit aandeel niet ondergewaardeerd is. Het bedrijf is nog steeds niet winstgevend, de boekwaarde per aandeel ligt rond de $ 0,5 en er zijn al veel positieve verwachtingen ingebouwd in de aandelenkoers.

 

Technische analyse: USD 0,7 vertegenwoordigt een zeer sterk ondersteuningsniveau

Aandelen van Sundial Growers stegen in februari 2021 tot boven $ 3,9; sindsdien is de prijs ingestort en is het risico van verdere dalingen nog steeds niet geweken.

 

Het kritieke ondersteuningsniveau ligt op $ 0,70, en als de prijs het breekt, kan het volgende prijsdoel rond de $ 0,50 of zelfs lager zijn. Aan de andere kant, als de prijs boven $ 1,5 springt, zou dit een signaal zijn om in aandelen te handelen, en het volgende doel zou rond de $ 2 kunnen zijn. Nasdaq aandelenkoers staat hoog.

 

Hervat

Sundial Growers bevindt zich in een goede positie om haar bedrijf te laten groeien, maar dit aandeel is niet ondergewaardeerd en er zijn momenteel betere investeringsmogelijkheden op de lange termijn. Het kritieke ondersteuningsniveau ligt op $ 0,70, en als de prijs het breekt, kan het volgende prijsdoel rond de $ 0,5 of zelfs lager zijn.

 

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s en meer met onze favoriete broker, eToro.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *